lenen kost geld

Directe lening

directe leningEen directe lening krijgen is nogal een kunst, vooral omdat je tegenwoordig door nog meer screeningsprocessen heen moet als vroeger. Voorheen was het zo dat een directe lening snel te krijgen was als je bijvoorbeeld een goede relatie had met een bepaalde bank.
Bedrijfseigenaren zullen nog regelmatig terugdenken aan de tijden dat een rekening courant of een zakelijke lening zo simpel was als 1 telefoontje.

Die tijden zijn helaas voorbij. Voor een directe lening ben je nu aangewezen op ofwel een rekening courant verhouding, ofwel, als je consument bent, een doorlopend krediet.
Natuurlijk moet je wel nog saldo overhouden op je doorlopend krediet om van te kunnen lenen indien nodig. Het merendeel van de kredieten die mensen hebben zijn maximaal benut en kunnen dus niet worden gebruikt ook al zouden ze het willen!

Planning

De beste manier om zoiets tegen te gaan is door een goed plan te hebben voor de aflossing van een krediet. Direct lenen hangt namelijk nauw samen met afbetalen. Als je de discipline hebt om je verplichtingen snel te voldoen zul je merken dat het ook een fluitje van een cent is om snel geld te lenen. Zelfs in moeilijke economische tijden, zoals we nu hebben meegemaakt, is het voor iedereen mogelijk om dit te doen.

Het enige dat je moet doen is voorbereiden in de tijden dat het goed gaat en elke keer, steeds opnieuw, aflossen zodra je de kans hebt. Deze manier zorgt er op lange termijn voor dat je nooit meer zorgen hoeft te hebben om een directe lening.