lenen kost geld

lenen met bkrLenen met BKR

Voordat we verder gaan, eerst even een aanname: je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je op zoek bent naar de mogelijkheid om met een BKR-codering geld te lenen. Klopt dat?

Als het zo is, maakt het nog steeds niet al te veel uit.
Het is namelijk zo dat iedereen die een consumptief krediet afsluit via één van de grote en minder grote kanalen, automatisch wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie oftewel het BKR.

Het BKR helpt banken bij te houden hoe goed klanten hun leningen af betalen en hoe snel zij dat doen. Daarmee is het BKR een belangrijk instrument om de solvabiliteit van Nederlanders in kaart te brengen en een risico-analyse te maken van een potentiële klant.

BKR Codering voor iedereen

Iedereen die wel eens op de een of andere manier geld heeft geleend, heeft een BKR-codering. Geen probleem. Het wordt pas problematisch wanneer de normale BKR-codering omslaat in een negatieve.

6% van de geregistreerde mensen bij het BKR heeft een negatieve codering en dat is voor die mensen zeer onprettig. Het is namelijk lastig om geld te lenen op het moment dat je een negatieve codering aan je broek hebt hangen.

Gelukkig zijn er her en der wel wat alternatieven te vinden. Zo is het onder meer mogelijk om een mini-krediet af te sluiten of om te kiezen voor een kantoor dat geen toetsing hanteert bij het BKR.
Geld lenen met BKR-codering is dus altijd nog mogelijk; je zult alleen iets harder moeten zoeken dan eerst.